Co potrzebujesz? Ciasto kruche: 1,5 szklanki mąki ryżowej, 1 jajko, 100g masła bez laktozy/ Masa sernikowa: 1kg twarogu sernikowego bez laktozy, 4 jajka, 150g słodzidła (cukru trzcinowego, ksylitolu itp.), laska wanilii (opcjonalnie), małe opakowanie jogurty naturalnego bez laktozy, 30g mąki ziemniaczanej, ulubione owoce. Jak przygotować? Wszystkie składniki na spód ciasta włożyć do miski i dokładnie wymieszać a następnie uformować kawałek ciasta. Odłożyć do lodówki na 30 min. Ciasto rozwałkować i wyłożyć na tartownicę o średnicy około 25 cm. Piec przez 15 min w temp. 190 st.C. Wszystkie składniki na masę serową dokładnie wymieszać a na koniec wsypać ulubione owoce. Wlej masę sernikową na gotowe ciasto kruche i piecz około 55 min w temp. 180 st.