Zadbaj o dobro Twoje

i Twoich najbliższych

O MNIE

Cześć, mam na imię Aneta, miło mi Cię tu spotkać! Jestem magistrem dietetyki oraz instruktorem pilates; uczę jak w praktyczny sposób wprowadzać zdrowe nawyki żywieniowe i aktywność fizyczną do Twojego domu.

Napisanie pracy licencjackiej pozwoliło mi dostrzec plagę mitów żywieniowych krążących wśród Nas, dzięki czemu teraz z łatwością oddzielam pseudonaukowe teorie od faktów potwierdzonych badaniami naukowymi a Ty możesz mieć pewność, że swoją wiedzę opieram na rzetelnych źródłach wiedzy. Badania do pracy magisterskiej przeprowadziłam nt. „Oceny żywienia i stanu odżywienia u osób z insulinoopornością, zaburzeniami pracy tarczycy oraz PCOS”.

Jako uczennica byłam antysportowcem; w liceum wolałam stosować katorżnicze diety niż zacząć się więcej ruszać, aby schudnąć. Przebrnęłam przez okres „diet cud”, podczas których wierzyłam w możliwość osiągnięcia szybkich efektów, zaliczyłam porażki żywieniowe a następnie wyciągnęłam wnioski. I wiesz co? Pomogę Ci w prosty i skuteczny sposób osiągnąć Twój cel!

Jeżeli lubisz jeść pierogi ruskie lub masz słabość do deserów- bez obaw dołożę wszelkich starań, aby te dania pojawiły się w Twoim jadłospisie. Tak jak Ty lubię jeść smaczne posiłki ale nie lubię spędzać długich godzin w kuchni na przygotowaniach więc możesz mieć pewność, że potrawy, które dla Ciebie przygotują będą takie same. Kiedyś usłyszałam od mojej pacjentki „o rany! mam schabowego, gołąbki i nawet coś słodkiego- na takiej diecie można żyć”. I to jest mój cel; wprowadzić zdrowe nawyki żywieniowe do Twojego domu, dzięki którym poczujesz się lepiej i zdrowiej. Nawyki, które zostaną w nim na dłużej; nie do lata, a na lata.

Prywatnie jestem niepoprawną optymistką, która uwielbia jeść kiełbasę przy ognisku, spacerować po lasach, plewić grządki w warzywniaku a zimą morsować.

OFERTA

 Poznaj ofertę #zdrowiewgłowie indywidualnych konsultacji dietetycznych stacjonarnych lub w wersji ONLINE.

 

    • Cena 150 zł
    • Czas trwania: 60 min
    • Konsultacje odbywają się poprzez komunikator Messenger, Google Meet lub inny dowolony
    • Obejmuje: ocenę sposobu żywienia na podstawie dzienniczka żywieniowego, przeprowadzenie wywiadu zdrowotno-żywieniowego, analizę wyników badań laboratoryjnych, ocenę pomiarów obwodów ciała, omówienie zasad racjonalnego odżywiania
    • Na podstawie konsultacji wstępnej przygotowywane są indywidualne zalecenia żywieniowe

    KONSULTACJA WSTĘPNA

    • Cena 130 zł
    • Czas trwania: 45-60 min
    • Konsultacje odbywają się poprzez komunikator Messenger, Google Meet lub inny dowolony
    • Obejmuje: ocenę sposobu żywienia na podstawie dzienniczka żywieniowego, przeprowadzenie wywiadu zdrowotno-żywieniowego, analizę wyników badań laboratoryjnych, ocenę pomiarów obwodów ciała, omówienie zasad racjonalnego odżywiania
    • Na podstawie konsultacji przygotowywane są indywidualne zalecenia żywieniowe

    KONSULTACJA KONTROLNA

    • Cena: 100 zł
    • Zawiera: 7-dniowy jadłospis, listę zakupów oraz indywidualne zalecenia żywieniowe

    JADŁOSPIS 7-DNIOWY

    • Cena: 150 zł
    • Zawiera: 10-dniowy jadłospis, listę zakupów oraz indywidualne zalecenia żywieniowe

    JADŁOSPIS 10-DNIOWY

    • Cena: 180 zł
    • Zawiera: 14-dniowy jadłospis, listę zakupów oraz indywidualne zalecenia żywieniowe

    JADŁOSPIS 14-DNIOWY

KWALIFIKACJE

  • Dyplom ukończenia studiów licencjackich na kierunku „Dietetyka”/ Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu/ Praca dyplomowa pt. „Pozytywne i negatywne skutki spożywania mleka i produktów mleczarskich”
  • Dyplom ukończenia studiów magisterskich na kierunku „Dietetyka„/ Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu/ Praca dyplomowa pt. „Ocena sposobu żywienia i stanu odżywienia pacjentów z insulinoopornością, zaburzeniami pracy tarczycy i PCOS”
  • Dietoterapia/ poziom 2/ Mauricz Training Center/ Paulina Ihnatowicz, Emilia Ptak
  • Dietoterapia/ poziom 3/ Mauricz Training Center/ Paulina Ihnatowicz, Emilia Ptak
  • Probiotykoterapia i alergie pokarmowe w praktyce/ Mauricz Training Center/ dr Patrycja Szachta, Łukasz Sieńczewski
  • Psychologia w dietetyce/ Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej
  • Diagnostyka Laboratoryjna w pracy dietetyka/ Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej
  • Zespół Jelita Nadwrażliwego a skuteczne wsparcie suplementami i probiotykami wraz z dietą LOW FODMAP/ Konferencja FOOD FORUM/ dr n. med. Angelika Kargulewicz
  • Praktyczna dietoterapia w najbardziej złożonych przypadkach chorobowych/ Konferencja warsztatowa FOOD FORUM/ Dominika Gier
  • Refluks żołądkowo-przełykowy u pacjenta z otyłością- praktyczne połączenie diety redukcyjnej i lekkostrawnej/ Konferencja warsztatowa FOOD FORUM/ dr n. o zdr. Matylda Kręgielska-Narożna
  • Dieta ketogenna a jej zastosowanie w leczeniu zmian nowotworowych/ Konferencja warsztatowa FOOD FORUM/ Justyna Posłuszna
  • Psychodietetyka w praktyce/ Dietetyczne Kursy/ Magdalena Hajkiewicz
  • 10 zasad zdrowego stylu życia/ Ajwen Dieta/ Iwona Wierzbicka
  • Interpretacja badań laboratoryjnych- zalecenia żywieniowo-diagnostyczne w chorobie Hashimoto i chorobie Graves-Basedowa/ Barbell Kitchen/ Monika Gackowska
  • Niepłodność- przyczyny, diagnostyka i skuteczna dietoterapia/ GRmed/ Dominika Gier
  • Endometrioza i PCOS- zalecenia diagnostyczno-żywieniowe/ Instytut Edukacji Żywieniowej KCALmar/ Monika Gackowska
  • KNOW HOW gabinetu dietetyka/ Instytut Edukacji Żywieniowej KCALmar/ Monika Bożek
  • Konferencja DietetykaForum 2014/ Żywienie a choroby nowotworowe, wybrane aspekty dietetyki klinicznej, leczenie dietetyczne u kobiet, postępy w leczeniu otyłości/ Polskie Stowarzyszenie Praktycznej Terapii Otyłości
  • SOIT- szkolenie nt. insulinooporności/ Fundacja Insulinooporność/
  • Suplementacja w chorobie Hashimoto/ Sports Webinar/ Paulina Ihnatowicz
  • BLW- rozszerzanie diety dziecka/ Monika Gackowska
  • Neofobia Żywieniowa/ Szpinakrobibleee/ Zuzanna Antecka
  • Żywienie kobiet w ciąży i w trakcie laktacji/ Warsztat Nauki/ Małgorzata Jackowska

PRZEPISY

01
cze

Ryż w sosie śmietanowym z brokułem

Co potrzebujesz? Ryż, brokuł, filet z piersi kurczaka (opcjonalnie), 2 cebule czerwone, świeży czosnek, łyżkę oleju, jogurt naturalny, garść przypraw (sól, pieprz, koperek suszony). Jak przygotować? Ryż ugotuj wg zaleceń na opakowaniu. Brokuł pokrój na małe kawałki i ugotuj, aż lekko zmięknie. W woku uduś pokrojone mięso z poszatkowaną cebulą. Gdy mięso będzie gotowe zalej jogurtem, dodaj pokrojony brokuł i dopraw przyprawami i czosnkiem.

24
maj

Bezglutenowe ciasto czekoladowe z bakaliami

Co potrzebujesz? Spód: daktyle, suszona śliwka, orzechy nerkowca, łyżka wody. Nadzienie: 3 łyżki oleju kokosowego, 3 łyżki kakao, 1 łyżka masła orzechowego, opcjonalnie jogurt lub serek mascarpone. Polewa: 1,5 łyżki wody, 1,5 łyżki oleju kokosowego, 1 łyżka kakao. + owoce i nasiona. Jak przygotować? Wszystkie składniki na spód przed blendowaniem namoczyć a następnie dobrze zmiksować na jednolitą masę. Tortownicę o średnicy około 20 cm (moja jest zbyt duża więc ciasto wyszło płaskie) wyłożyć papierem do pieczenia a następnie wyłożyć na nim masę od spodu i wstawić do lodówki na około 50 min. W tym czasie przygotować nadzienie; wszystkie składniki razem wymieszać, dodać szczyptę soli. Na spodzie od ciasta wyłożyć ulubione owoce (u mnie pojawił się grejpfrut i kiwi pokrojone na małe kawałki) a następnie wylać na nie nadzienie. Na koniec przygotować polewę: wszystkie składniki dobrze zblendować (nie ma możliwości, aby polewa nie wyszła :D), przelać na ciasto i opcjonalnie posypać nasionami. Odstawić do lodówki na około 2 h.

23
maj

Bezglutenowe nudle w sosie pomidorowym

Co potrzebujesz? Makaron gryczany, pęczek pomidorów, świeży czosnek, czerwoną i białą cebulę, filet z kurczaka (opcjonalnie), świeży szpinak, ser dojrzewający (wg upodobań), garść przypraw (sól, pieprz, bazylia, słodka papryka). Jak przygotować? Cebulę pokrój na małe kawałki i z mięsem podduś w woku. Gdy mięso „przesiąknie” cebulą i będzie gotowe dodaj szpinak a gdy lekko zwiędnie dosyp pokrojone w kostkę pomidory. Całość duś w woku, aż pomidory puszczą sok. Dopraw do smaku a 2 min przed końcem gotowania dodaj starty czosnek. Przed podaniem posyp ulubionym serem.

11
maj

Makaron w szparagach i pieczarkach

Co potrzebujesz? Por, papryka, pieczarki, szparagi, makaron, cebula, świeży czosnek, mięso, garść przypraw (czosnek, pieprz, sól, zioła prowansalskie), sos (4-5 łyżek sosu sojowego, 4 łyżki soku z limonki lub octu ryżowego, 3 łyżki wody, 3 łyżki słodzidła), szczypiorek. Jak przygotować? Mięso pokrój na małe kawałki i duś pod przykryciem w woku. Dodaj cebulę i pora a gdy mięso będzie prawie gotowe lekko skrop sosem sojowym. Wrzuć pokrojoną paprykę, pieczarki. Szparagom odetnij „drewniane” końcówki a pozostałą cześć pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj do woku i gotuj, aż szparagi zrobią się lekko miękkie. Zalej przygotowanym sosem i duś kolejne 2-3 min. W międzyczasie dodaj starty czosnek i szczypiorek.

08
maj

Pikantny kurczak z warzywami i ryżem

Co potrzebujesz? Filet z kurczaka lub indyka, paprykę, 2 pomidory, świeży czosnek i imbir, sezam i szczypiorek (okazjonalnie), ryż, czerwoną cebulę, 2 łyżki octu ryżowego (lub soku z limonki), 2 łyżki wody, 1,5 łyżki syropu klonowego, 1 łyżka oleju sezamowego, garść przypraw (sól, pieprz, curry, słodka i ostra papryka). Jak przygotować? Pokrojonego kurczaka wraz z cebulką duś na wolnym ogniu przez około 10 min. Dodaj paprykę i pomidory a następnie dopraw do smaku. Gdy mięso będzie gotowe a warzywa zmiękną zalej całość sosem z przygotowanych orientalnych składników (ocet, syrop itp.). Gotuj około 10 min. Porcja do podania z ryżem.

KONTAKT

strona w remoncie

46-facebook-51269366