Zadbaj o dobro Twoje

i Twoich najbliższych

O MNIE

Cześć, mam na imię Aneta, miło mi Cię tu spotkać! Jestem magistrem dietetyki oraz instruktorem pilates; uczę jak w praktyczny sposób wprowadzać zdrowe nawyki żywieniowe i aktywność fizyczną do Twojego domu.

Napisanie pracy licencjackiej pozwoliło mi dostrzec plagę mitów żywieniowych krążących wśród Nas, dzięki czemu teraz z łatwością oddzielam pseudonaukowe teorie od faktów potwierdzonych badaniami naukowymi a Ty możesz mieć pewność, że swoją wiedzę opieram na rzetelnych źródłach wiedzy. Badania do pracy magisterskiej przeprowadziłam nt. „Oceny żywienia i stanu odżywienia u osób z insulinoopornością, zaburzeniami pracy tarczycy oraz PCOS”.

Jako uczennica byłam antysportowcem; w liceum wolałam stosować katorżnicze diety niż zacząć się więcej ruszać, aby schudnąć. Przebrnęłam przez okres „diet cud”, podczas których wierzyłam w możliwość osiągnięcia szybkich efektów, zaliczyłam porażki żywieniowe a następnie wyciągnęłam wnioski. I wiesz co? Pomogę Ci w prosty i skuteczny sposób osiągnąć Twój cel!

Jeżeli lubisz jeść pierogi ruskie lub masz słabość do deserów- bez obaw dołożę wszelkich starań, aby te dania pojawiły się w Twoim jadłospisie. Tak jak Ty lubię jeść smaczne posiłki ale nie lubię spędzać długich godzin w kuchni na przygotowaniach więc możesz mieć pewność, że potrawy, które dla Ciebie przygotują będą takie same. Kiedyś usłyszałam od mojej pacjentki „o rany! mam schabowego, gołąbki i nawet coś słodkiego- na takiej diecie można żyć”. I to jest mój cel; wprowadzić zdrowe nawyki żywieniowe do Twojego domu, dzięki którym poczujesz się lepiej i zdrowiej. Nawyki, które zostaną w nim na dłużej; nie do lata, a na lata.

Prywatnie jestem niepoprawną optymistką, która uwielbia jeść kiełbasę przy ognisku, spacerować po lasach, plewić grządki w warzywniaku a zimą morsować.

OFERTA

 Poznaj ofertę #zdrowiewgłowie indywidualnych konsultacji dietetycznych stacjonarnych lub w wersji ONLINE.

 

    • Cena 150 zł
    • Czas trwania: 60 min
    • Konsultacje odbywają się poprzez komunikator Messenger, Google Meet lub inny dowolony
    • Obejmuje: ocenę sposobu żywienia na podstawie dzienniczka żywieniowego, przeprowadzenie wywiadu zdrowotno-żywieniowego, analizę wyników badań laboratoryjnych, ocenę pomiarów obwodów ciała, omówienie zasad racjonalnego odżywiania
    • Na podstawie konsultacji wstępnej przygotowywane są indywidualne zalecenia żywieniowe

    KONSULTACJA WSTĘPNA

    • Cena 130 zł
    • Czas trwania: 45-60 min
    • Konsultacje odbywają się poprzez komunikator Messenger, Google Meet lub inny dowolony
    • Obejmuje: ocenę sposobu żywienia na podstawie dzienniczka żywieniowego, przeprowadzenie wywiadu zdrowotno-żywieniowego, analizę wyników badań laboratoryjnych, ocenę pomiarów obwodów ciała, omówienie zasad racjonalnego odżywiania
    • Na podstawie konsultacji przygotowywane są indywidualne zalecenia żywieniowe

    KONSULTACJA KONTROLNA

    • Cena: 100 zł
    • Zawiera: 7-dniowy jadłospis, listę zakupów oraz indywidualne zalecenia żywieniowe

    JADŁOSPIS 7-DNIOWY

    • Cena: 150 zł
    • Zawiera: 10-dniowy jadłospis, listę zakupów oraz indywidualne zalecenia żywieniowe

    JADŁOSPIS 10-DNIOWY

    • Cena: 180 zł
    • Zawiera: 14-dniowy jadłospis, listę zakupów oraz indywidualne zalecenia żywieniowe

    JADŁOSPIS 14-DNIOWY

KWALIFIKACJE

  • Dyplom ukończenia studiów licencjackich na kierunku „Dietetyka”/ Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu/ Praca dyplomowa pt. „Pozytywne i negatywne skutki spożywania mleka i produktów mleczarskich”
  • Dyplom ukończenia studiów magisterskich na kierunku „Dietetyka„/ Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu/ Praca dyplomowa pt. „Ocena sposobu żywienia i stanu odżywienia pacjentów z insulinoopornością, zaburzeniami pracy tarczycy i PCOS”
  • Dietoterapia/ poziom 2/ Mauricz Training Center/ Paulina Ihnatowicz, Emilia Ptak
  • Dietoterapia/ poziom 3/ Mauricz Training Center/ Paulina Ihnatowicz, Emilia Ptak
  • Probiotykoterapia i alergie pokarmowe w praktyce/ Mauricz Training Center/ dr Patrycja Szachta, Łukasz Sieńczewski
  • Psychologia w dietetyce/ Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej
  • Diagnostyka Laboratoryjna w pracy dietetyka/ Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej
  • Zespół Jelita Nadwrażliwego a skuteczne wsparcie suplementami i probiotykami wraz z dietą LOW FODMAP/ Konferencja FOOD FORUM/ dr n. med. Angelika Kargulewicz
  • Praktyczna dietoterapia w najbardziej złożonych przypadkach chorobowych/ Konferencja warsztatowa FOOD FORUM/ Dominika Gier
  • Refluks żołądkowo-przełykowy u pacjenta z otyłością- praktyczne połączenie diety redukcyjnej i lekkostrawnej/ Konferencja warsztatowa FOOD FORUM/ dr n. o zdr. Matylda Kręgielska-Narożna
  • Dieta ketogenna a jej zastosowanie w leczeniu zmian nowotworowych/ Konferencja warsztatowa FOOD FORUM/ Justyna Posłuszna
  • Psychodietetyka w praktyce/ Dietetyczne Kursy/ Magdalena Hajkiewicz
  • 10 zasad zdrowego stylu życia/ Ajwen Dieta/ Iwona Wierzbicka
  • Interpretacja badań laboratoryjnych- zalecenia żywieniowo-diagnostyczne w chorobie Hashimoto i chorobie Graves-Basedowa/ Barbell Kitchen/ Monika Gackowska
  • Niepłodność- przyczyny, diagnostyka i skuteczna dietoterapia/ GRmed/ Dominika Gier
  • Endometrioza i PCOS- zalecenia diagnostyczno-żywieniowe/ Instytut Edukacji Żywieniowej KCALmar/ Monika Gackowska
  • KNOW HOW gabinetu dietetyka/ Instytut Edukacji Żywieniowej KCALmar/ Monika Bożek
  • Konferencja DietetykaForum 2014/ Żywienie a choroby nowotworowe, wybrane aspekty dietetyki klinicznej, leczenie dietetyczne u kobiet, postępy w leczeniu otyłości/ Polskie Stowarzyszenie Praktycznej Terapii Otyłości
  • SOIT- szkolenie nt. insulinooporności/ Fundacja Insulinooporność/
  • Suplementacja w chorobie Hashimoto/ Sports Webinar/ Paulina Ihnatowicz
  • BLW- rozszerzanie diety dziecka/ Monika Gackowska
  • Neofobia Żywieniowa/ Szpinakrobibleee/ Zuzanna Antecka
  • Żywienie kobiet w ciąży i w trakcie laktacji/ Warsztat Nauki/ Małgorzata Jackowska

PRZEPISY

19
mar

Szparagowy krem z fetą

Co potrzebujesz? Szparagi, włoszczyzna, ser feta (opcjonalnie), garść przypraw (majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz). Jak przygotować? Przygotuj bulion warzywny z włoszczyzny i przypraw. Gdy warzywa zmiękną dodaj pęczki szparagów i dopraw do smaku. Opcjonalnie możesz wrzucić pokrojoną fetę.

02
mar

Frytki z batatów

Co potrzebujesz? Dwa duże bataty, 2 łyżki oliwy z oliwek, garść przypraw (curry, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie) Jak przygotować? Bataty umyj, obierz i pokrój na małe kawałki. W szklance przygotuj marynatę z oliwy i przypraw. Pokrojone bataty wymieszaj z marynatą i piecz w piekarniku przez około 20 min w temp. 180 st.C.

27
lut

Meksykańskie kaszotto

Co potrzebujesz? Kasza orkiszowa (1 woreczek), włoszczyzna, filet z piersi kurczaka (opcjonalnie), kukurydza, fasola, czosnek, cebula, pomidory, papryka chili, garść przypraw (oregano, słodka i ostra papryka, pieprz). Jak przygotować? W małym garnku przygotuj bulion warzywny (włoszczyzna, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek). W woku na oleju rozgrzej cebulę z pokrojonym kurczakiem. Gdy mięso będzie gotowe dodaj woreczek kaszy i nieco podpraż, co chwile mieszając. Zalej kilkoma łyżkami bulionu z warzywami. Dodaj pokrojone pomidory, kukurydzę i fasolę. Dopraw przyprawami, startym czosnkiem oraz świeżą papryką chili.

14
lut

Ciasto orzechowo-czekoladowe

Co potrzebujesz? Składniki na spód: 1,5 szklanki rodzynek, 1 szklanka słoneczniku, 1 szklanka migdałów, odrobina wody, 1 łyżka masła orzechowego. Składniki na masę: 2 czekolady gorzkie, 2 puszki mleka kokosowego, 3 łyżki masła orzechowego. Jak przygotować? Spód: Całość zblendować na jednolitą masę, wyłożyć nim tortownicę o średnicy około 26cm i odstawić do lodówki. Masa czekoladowo-orzechowa: Z puszki z mlekiem kokosowym wyciągnij część stałą i ubijaj przez około 10min. Dodaj masło orzechowe i rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę. Tortownicę wyłóż malinami i zalej masą orzechowo-czekoladową a następnie wrzuć kilka malin na wierzch ciasta. Odstaw je do lodówki na około 2h.

PS. Przepis oryginalnie jest ze strony Wegenerat Biegowy ale stwierdziłam, że musi znaleźć się też w moich ulubionych przepisach.

13
lut

Pikantny krem z burakiem

Co potrzebujesz? Seler, marchew, pietruszka, buraki, 4 ząbki czosnku, korzeń imbiru, garść przypraw (chili, pieprz, słodka papryka,majeranek, liść laurowy, ziele angielskie). Jak przygotować? Buraki upiecz w piekarniku. W garnku ugotuj pokrojoną na drobne kawałki włoszczyznę i gotuj z przyprawami (ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, majeranek). Ugotowane pomidory pokrój na małe kawałki lub zetrzyj na tarce. Dodaj czosnek i świeży imbir. Dopraw do smaku.

KONTAKT

strona w remoncie

46-facebook-51269366