Zadbaj o dobro Twoje

i Twoich najbliższych

O MNIE

Cześć, mam na imię Aneta, miło mi Cię tu spotkać! Jestem magistrem dietetyki oraz instruktorem pilates; uczę jak w praktyczny sposób wprowadzać zdrowe nawyki żywieniowe i aktywność fizyczną do Twojego domu.

Napisanie pracy licencjackiej pozwoliło mi dostrzec plagę mitów żywieniowych krążących wśród Nas, dzięki czemu teraz z łatwością oddzielam pseudonaukowe teorie od faktów potwierdzonych badaniami naukowymi a Ty możesz mieć pewność, że swoją wiedzę opieram na rzetelnych źródłach wiedzy. Badania do pracy magisterskiej przeprowadziłam nt. „Oceny żywienia i stanu odżywienia u osób z insulinoopornością, zaburzeniami pracy tarczycy oraz PCOS”.

Jako uczennica byłam antysportowcem; w liceum wolałam stosować katorżnicze diety niż zacząć się więcej ruszać, aby schudnąć. Przebrnęłam przez okres „diet cud”, podczas których wierzyłam w możliwość osiągnięcia szybkich efektów, zaliczyłam porażki żywieniowe a następnie wyciągnęłam wnioski. I wiesz co? Pomogę Ci w prosty i skuteczny sposób osiągnąć Twój cel!

Jeżeli lubisz jeść pierogi ruskie lub masz słabość do deserów- bez obaw dołożę wszelkich starań, aby te dania pojawiły się w Twoim jadłospisie. Tak jak Ty lubię jeść smaczne posiłki ale nie lubię spędzać długich godzin w kuchni na przygotowaniach więc możesz mieć pewność, że potrawy, które dla Ciebie przygotują będą takie same. Kiedyś usłyszałam od mojej pacjentki „o rany! mam schabowego, gołąbki i nawet coś słodkiego- na takiej diecie można żyć”. I to jest mój cel; wprowadzić zdrowe nawyki żywieniowe do Twojego domu, dzięki którym poczujesz się lepiej i zdrowiej. Nawyki, które zostaną w nim na dłużej; nie do lata, a na lata.

Prywatnie jestem niepoprawną optymistką, która uwielbia jeść kiełbasę przy ognisku, spacerować po lasach, plewić grządki w warzywniaku a zimą morsować.

OFERTA

 Poznaj ofertę #zdrowiewgłowie indywidualnych konsultacji dietetycznych stacjonarnych lub w wersji ONLINE.

 

    • Cena 150 zł
    • Czas trwania: 60 min
    • Konsultacje odbywają się poprzez komunikator Messenger, Google Meet lub inny dowolony
    • Obejmuje: ocenę sposobu żywienia na podstawie dzienniczka żywieniowego, przeprowadzenie wywiadu zdrowotno-żywieniowego, analizę wyników badań laboratoryjnych, ocenę pomiarów obwodów ciała, omówienie zasad racjonalnego odżywiania
    • Na podstawie konsultacji wstępnej przygotowywane są indywidualne zalecenia żywieniowe

    KONSULTACJA WSTĘPNA

    • Cena 130 zł
    • Czas trwania: 45-60 min
    • Konsultacje odbywają się poprzez komunikator Messenger, Google Meet lub inny dowolony
    • Obejmuje: ocenę sposobu żywienia na podstawie dzienniczka żywieniowego, przeprowadzenie wywiadu zdrowotno-żywieniowego, analizę wyników badań laboratoryjnych, ocenę pomiarów obwodów ciała, omówienie zasad racjonalnego odżywiania
    • Na podstawie konsultacji przygotowywane są indywidualne zalecenia żywieniowe

    KONSULTACJA KONTROLNA

    • Cena: 100 zł
    • Zawiera: 7-dniowy jadłospis, listę zakupów oraz indywidualne zalecenia żywieniowe

    JADŁOSPIS 7-DNIOWY

    • Cena: 150 zł
    • Zawiera: 10-dniowy jadłospis, listę zakupów oraz indywidualne zalecenia żywieniowe

    JADŁOSPIS 10-DNIOWY

    • Cena: 180 zł
    • Zawiera: 14-dniowy jadłospis, listę zakupów oraz indywidualne zalecenia żywieniowe

    JADŁOSPIS 14-DNIOWY

KWALIFIKACJE

  • Dyplom ukończenia studiów licencjackich na kierunku „Dietetyka”/ Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu/ Praca dyplomowa pt. „Pozytywne i negatywne skutki spożywania mleka i produktów mleczarskich”
  • Dyplom ukończenia studiów magisterskich na kierunku „Dietetyka„/ Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu/ Praca dyplomowa pt. „Ocena sposobu żywienia i stanu odżywienia pacjentów z insulinoopornością, zaburzeniami pracy tarczycy i PCOS”
  • Dietoterapia/ poziom 2/ Mauricz Training Center/ Paulina Ihnatowicz, Emilia Ptak
  • Dietoterapia/ poziom 3/ Mauricz Training Center/ Paulina Ihnatowicz, Emilia Ptak
  • Probiotykoterapia i alergie pokarmowe w praktyce/ Mauricz Training Center/ dr Patrycja Szachta, Łukasz Sieńczewski
  • Psychologia w dietetyce/ Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej
  • Diagnostyka Laboratoryjna w pracy dietetyka/ Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej
  • Zespół Jelita Nadwrażliwego a skuteczne wsparcie suplementami i probiotykami wraz z dietą LOW FODMAP/ Konferencja FOOD FORUM/ dr n. med. Angelika Kargulewicz
  • Praktyczna dietoterapia w najbardziej złożonych przypadkach chorobowych/ Konferencja warsztatowa FOOD FORUM/ Dominika Gier
  • Refluks żołądkowo-przełykowy u pacjenta z otyłością- praktyczne połączenie diety redukcyjnej i lekkostrawnej/ Konferencja warsztatowa FOOD FORUM/ dr n. o zdr. Matylda Kręgielska-Narożna
  • Dieta ketogenna a jej zastosowanie w leczeniu zmian nowotworowych/ Konferencja warsztatowa FOOD FORUM/ Justyna Posłuszna
  • Psychodietetyka w praktyce/ Dietetyczne Kursy/ Magdalena Hajkiewicz
  • 10 zasad zdrowego stylu życia/ Ajwen Dieta/ Iwona Wierzbicka
  • Interpretacja badań laboratoryjnych- zalecenia żywieniowo-diagnostyczne w chorobie Hashimoto i chorobie Graves-Basedowa/ Barbell Kitchen/ Monika Gackowska
  • Niepłodność- przyczyny, diagnostyka i skuteczna dietoterapia/ GRmed/ Dominika Gier
  • Endometrioza i PCOS- zalecenia diagnostyczno-żywieniowe/ Instytut Edukacji Żywieniowej KCALmar/ Monika Gackowska
  • KNOW HOW gabinetu dietetyka/ Instytut Edukacji Żywieniowej KCALmar/ Monika Bożek
  • Konferencja DietetykaForum 2014/ Żywienie a choroby nowotworowe, wybrane aspekty dietetyki klinicznej, leczenie dietetyczne u kobiet, postępy w leczeniu otyłości/ Polskie Stowarzyszenie Praktycznej Terapii Otyłości
  • SOIT- szkolenie nt. insulinooporności/ Fundacja Insulinooporność/
  • Suplementacja w chorobie Hashimoto/ Sports Webinar/ Paulina Ihnatowicz
  • BLW- rozszerzanie diety dziecka/ Monika Gackowska
  • Neofobia Żywieniowa/ Szpinakrobibleee/ Zuzanna Antecka
  • Żywienie kobiet w ciąży i w trakcie laktacji/ Warsztat Nauki/ Małgorzata Jackowska

PRZEPISY

06
lut

Leczo

Co potrzebujesz? Pomidory, cukinia, kukurydza, cebula, papryka, 2 łyżki oleju, mięso (u mnie pojawił się kurczak), garść przypraw (słodka i ostra papryka, sól i pieprz, oregano), czosnek. Jak przygotować? Poszczególne składniki umyj i pokrój na małe kawałki. W rozgrzanym woku duś mięso z cebulką. Dodaj pokrojone warzywa. Regularnie mieszaj, aby nic się nie przypaliło. Gdy warzywa zmiękną a mięso będzie gotowe, dodaj garść przypraw. Na koniec dodaj świeży czosnek i gotowe.

25
sty

Makaron w pomidorach

Co potrzebujesz? Makaron, pomidory, cebula, por, ser np. parmezan, zielenina np. pietruszka, garść przypraw (zioła prowansalskie, sól, pieprz, słodka papryka). Jak przygotować? Makaron ugotować wg zaleceń na opakowaniu. W woku rozgrzać pokrojoną cebulkę i pora. Gdy zmiękną dodać pokrojone pomidory. Dodać starty ser i przyprawy. Na koniec wymieszać z makaronem.

19
sty

Orientalne polędwiczki

Co potrzebujesz? Polędwiczki, ryż, ananas, papryka czerwona, żółta, zielona, ocet ryżowy, sos sojowy, cukier trzcinowy (opcjonalnie), szczypiorek, garść przypraw (kurkuma, chili, pieprz, słodka papryka), kukurydza, cebula. Jak przygotować? Cebulę poszatkuj na duś w woku aż zmięknie. Dodaj pokrojoną paprykę i duś pod przykryciem. Gdy warzywa będą już miękkie dodaj pokrojone polędwiczki i zalej całość sosem (3łyżki cukru trzcinowego, 3 łyżki octu ryżowego, 5 łyżek sosu sojowego, 3 łyżeczki wody) i gotuj pod przykryciem. Dodaj garść przypraw i kawałki ananasa. Duś pod przykryciem, aż mięso będzie gotowe. Podaj z ryżem i posyp na koniec szczypiorkiem.

11
sty

Pęczak z burakiem i zieleniną

Co potrzebujesz? Woreczek kaszy pęczak, cebula, włoszczyzna, buraki gotowane, zielenina (opcjonalnie), łyżeczka sosu sojowego, garść przypraw (ząbki czosnku, świeży imbir, sól, pieprz, papryka słodka i ostra, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, kurkuma), 2 łyżki oleju. Jak przygotować? W małym garnku przygotuj bulion warzywny. Warzywa obierz, pokrój na małe kawałki i zalej gorącą wodą. Dodaj ziele angielskie, majeranek, liść laurowy i gotuj pod przykryciem, aż warzywa zmiękną. W woku (lub innej głębokiej patelni) do rozgrzanego oleju dodaj pokrojoną cebulę i kaszę. Praż przez około 2 min i co chwilę dokładnie mieszając. Zalej kaszę bulionem i gotuj pod przykryciem około 10 min. Dodaj buraki, przyprawy i gotuj na wolnym ogniu około 5-7 min. Na koniec posyp zieleniną.

13
gru

Spaghetti nie z paczki

Co potrzebujesz? 2 duże cebule, 2-3 marchewki, makaron, pokrojone pomidory, mięso mielone, czosnek, garść przypraw (sól, pieprz, bazylia, oregano), łyżkę przecieru pomidorowego (opcjonalnie). Jak zrobić? Cebulę i marchew zetrzeć na tarce (uwaga! do najprzyjemniejszych czynności to nie należy) i zeszklić w woku. Gdy się zarumienią dodać mięso i gotować, aż będzie gotowe dokładnie mieszając. Dodaj garść przypraw i pomidory i gotuj pod przykryciem kolejne 10 min. Na koniec dopraw świeżym czosnkiem i gotowe!

KONTAKT

strona w remoncie

46-facebook-51269366