Zadbaj o dobro Twoje

i Twoich najbliższych

O MNIE

Cześć, mam na imię Aneta, miło mi Cię tu spotkać! Jestem magistrem dietetyki oraz instruktorem pilates; uczę jak w praktyczny sposób wprowadzać zdrowe nawyki żywieniowe i aktywność fizyczną do Twojego domu.

Napisanie pracy licencjackiej pozwoliło mi dostrzec plagę mitów żywieniowych krążących wśród Nas, dzięki czemu teraz z łatwością oddzielam pseudonaukowe teorie od faktów potwierdzonych badaniami naukowymi a Ty możesz mieć pewność, że swoją wiedzę opieram na rzetelnych źródłach wiedzy. Badania do pracy magisterskiej przeprowadziłam nt. „Oceny żywienia i stanu odżywienia u osób z insulinoopornością, zaburzeniami pracy tarczycy oraz PCOS”.

Jako uczennica byłam antysportowcem; w liceum wolałam stosować katorżnicze diety niż zacząć się więcej ruszać, aby schudnąć. Przebrnęłam przez okres „diet cud”, podczas których wierzyłam w możliwość osiągnięcia szybkich efektów, zaliczyłam porażki żywieniowe a następnie wyciągnęłam wnioski. I wiesz co? Pomogę Ci w prosty i skuteczny sposób osiągnąć Twój cel!

Jeżeli lubisz jeść pierogi ruskie lub masz słabość do deserów- bez obaw dołożę wszelkich starań, aby te dania pojawiły się w Twoim jadłospisie. Tak jak Ty lubię jeść smaczne posiłki ale nie lubię spędzać długich godzin w kuchni na przygotowaniach więc możesz mieć pewność, że potrawy, które dla Ciebie przygotują będą takie same. Kiedyś usłyszałam od mojej pacjentki „o rany! mam schabowego, gołąbki i nawet coś słodkiego- na takiej diecie można żyć”. I to jest mój cel; wprowadzić zdrowe nawyki żywieniowe do Twojego domu, dzięki którym poczujesz się lepiej i zdrowiej. Nawyki, które zostaną w nim na dłużej; nie do lata, a na lata.

Prywatnie jestem niepoprawną optymistką, która uwielbia jeść kiełbasę przy ognisku, spacerować po lasach, plewić grządki w warzywniaku a zimą morsować.

OFERTA

 Poznaj ofertę #zdrowiewgłowie indywidualnych konsultacji dietetycznych stacjonarnych lub w wersji ONLINE.

 

    • Cena 150 zł
    • Czas trwania: 60 min
    • Konsultacje odbywają się poprzez komunikator Messenger, Google Meet lub inny dowolony
    • Obejmuje: ocenę sposobu żywienia na podstawie dzienniczka żywieniowego, przeprowadzenie wywiadu zdrowotno-żywieniowego, analizę wyników badań laboratoryjnych, ocenę pomiarów obwodów ciała, omówienie zasad racjonalnego odżywiania
    • Na podstawie konsultacji wstępnej przygotowywane są indywidualne zalecenia żywieniowe

    KONSULTACJA WSTĘPNA

    • Cena 130 zł
    • Czas trwania: 45-60 min
    • Konsultacje odbywają się poprzez komunikator Messenger, Google Meet lub inny dowolony
    • Obejmuje: ocenę sposobu żywienia na podstawie dzienniczka żywieniowego, przeprowadzenie wywiadu zdrowotno-żywieniowego, analizę wyników badań laboratoryjnych, ocenę pomiarów obwodów ciała, omówienie zasad racjonalnego odżywiania
    • Na podstawie konsultacji przygotowywane są indywidualne zalecenia żywieniowe

    KONSULTACJA KONTROLNA

    • Cena: 100 zł
    • Zawiera: 7-dniowy jadłospis, listę zakupów oraz indywidualne zalecenia żywieniowe

    JADŁOSPIS 7-DNIOWY

    • Cena: 150 zł
    • Zawiera: 10-dniowy jadłospis, listę zakupów oraz indywidualne zalecenia żywieniowe

    JADŁOSPIS 10-DNIOWY

    • Cena: 180 zł
    • Zawiera: 14-dniowy jadłospis, listę zakupów oraz indywidualne zalecenia żywieniowe

    JADŁOSPIS 14-DNIOWY

KWALIFIKACJE

  • Dyplom ukończenia studiów licencjackich na kierunku „Dietetyka”/ Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu/ Praca dyplomowa pt. „Pozytywne i negatywne skutki spożywania mleka i produktów mleczarskich”
  • Dyplom ukończenia studiów magisterskich na kierunku „Dietetyka„/ Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu/ Praca dyplomowa pt. „Ocena sposobu żywienia i stanu odżywienia pacjentów z insulinoopornością, zaburzeniami pracy tarczycy i PCOS”
  • Dietoterapia/ poziom 2/ Mauricz Training Center/ Paulina Ihnatowicz, Emilia Ptak
  • Dietoterapia/ poziom 3/ Mauricz Training Center/ Paulina Ihnatowicz, Emilia Ptak
  • Probiotykoterapia i alergie pokarmowe w praktyce/ Mauricz Training Center/ dr Patrycja Szachta, Łukasz Sieńczewski
  • Psychologia w dietetyce/ Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej
  • Diagnostyka Laboratoryjna w pracy dietetyka/ Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej
  • Zespół Jelita Nadwrażliwego a skuteczne wsparcie suplementami i probiotykami wraz z dietą LOW FODMAP/ Konferencja FOOD FORUM/ dr n. med. Angelika Kargulewicz
  • Praktyczna dietoterapia w najbardziej złożonych przypadkach chorobowych/ Konferencja warsztatowa FOOD FORUM/ Dominika Gier
  • Refluks żołądkowo-przełykowy u pacjenta z otyłością- praktyczne połączenie diety redukcyjnej i lekkostrawnej/ Konferencja warsztatowa FOOD FORUM/ dr n. o zdr. Matylda Kręgielska-Narożna
  • Dieta ketogenna a jej zastosowanie w leczeniu zmian nowotworowych/ Konferencja warsztatowa FOOD FORUM/ Justyna Posłuszna
  • Psychodietetyka w praktyce/ Dietetyczne Kursy/ Magdalena Hajkiewicz
  • 10 zasad zdrowego stylu życia/ Ajwen Dieta/ Iwona Wierzbicka
  • Interpretacja badań laboratoryjnych- zalecenia żywieniowo-diagnostyczne w chorobie Hashimoto i chorobie Graves-Basedowa/ Barbell Kitchen/ Monika Gackowska
  • Niepłodność- przyczyny, diagnostyka i skuteczna dietoterapia/ GRmed/ Dominika Gier
  • Endometrioza i PCOS- zalecenia diagnostyczno-żywieniowe/ Instytut Edukacji Żywieniowej KCALmar/ Monika Gackowska
  • KNOW HOW gabinetu dietetyka/ Instytut Edukacji Żywieniowej KCALmar/ Monika Bożek
  • Konferencja DietetykaForum 2014/ Żywienie a choroby nowotworowe, wybrane aspekty dietetyki klinicznej, leczenie dietetyczne u kobiet, postępy w leczeniu otyłości/ Polskie Stowarzyszenie Praktycznej Terapii Otyłości
  • SOIT- szkolenie nt. insulinooporności/ Fundacja Insulinooporność/
  • Suplementacja w chorobie Hashimoto/ Sports Webinar/ Paulina Ihnatowicz
  • BLW- rozszerzanie diety dziecka/ Monika Gackowska
  • Neofobia Żywieniowa/ Szpinakrobibleee/ Zuzanna Antecka
  • Żywienie kobiet w ciąży i w trakcie laktacji/ Warsztat Nauki/ Małgorzata Jackowska

PRZEPISY

04
lis

Makaron chow mein z kurczakiem i warzywami

Co potrzebujesz? Makaron chow mein albo udon, filet z piersi kurczaka, papryka, czosnek, szpinak, czerwona cebula, sos sojowy, garść przypraw (ostra i słodka papryka, pieprz, kurkuma, imbir, sól, zioła prowansalskie), sezam. Jak przygotować? Makaron ugotuj wg zaleceń na opakowaniu. Warzywa i kurczaka pokrój na małe kawałki. Do woku wrzuć cebulkę z filetem i lekko poduś w odrobinie wody. Dodaj odrobinę sosu sojowego. Do gotowego kurczaka wrzuć paprykę i świeży szpinak, dopraw do smaku. Pod koniec gotowania dodaj starty czosnek. Dodaj makaron i całość duś pod przykryciem około 10 min na wolnym ogniu. Posyp sezamem.

04
lis

Pizza na kalafiorowym cieście

Co potrzebujesz? Kalafior, jajo, ser żółty, przyprawy (oregano, bazylia, pieprz, zioła prowansalskie), ulubione dodatki. Jak przygotować? Ugotowany kalafior odcedź z nadmiaru wody i rozdrobnij mikserem lub blenderem. Do miski z kalafiorem dodaj jajko, starty ser i przyprawy, dokładniej wymieszaj wszystkie składniki. Wyłóż uformowane ciasto na blaszce i piecz w 190st. przez 30min. Wyłóż upieczone ciasto ulubionymi składnikami, piecz kolejne 10 min i gotowe.

04
lis

Kaszotto z burakiem

Co potrzebujesz? Włoszczyzna, buraki, cebula, kasza orkiszowa, kukurydza, filet z piersi kurczaka, oliwa z oliwy. Jak przygotować? Włoszczyznę obierz, umyj i pokrój na małe kawałki a następnie wrzuć do garnka z wrzątkiem i ugotuj, aż zmiękną. Przypraw zielem angielskim, majerankiem, liściem laurowym, szczyptą soli i pieprzu. Do woku wrzuć pokrojoną cebulkę i filet z kurczaka. Dopraw sosem sojowym. Po około 12 min dodaj kaszę orkiszową i przez minutę praż ją w woku, co chwilę mieszając. Zalej bulionem warzywnym, dodaj ugotowaną włoszczyznę i pokrojone buraki. Gotuj przez około 10 min na wolnym ogniu. Dopraw do smaku (starty czosnek, imbir, kurkuma, chili, słodka papryka, pieprz) i na koniec dodaj kukurydzę (opcjonalnie).

04
lis

Kurczak w sosie pomarańczowym z papają

Przepis zaczerpnęłam ze strony kwestiasmaku.pl ale z racji tego, że jest przepyszny chętnie podzielę się nim z Wami tutaj. Co potrzebujesz? pojedynczy filet z kurczaka, łyżka oleju roślinnego, puszka 425 g papai lub dojrzałej świeżej, łyżeczka skórki startej z pomarańczy. MARYNATA1 łyżeczka kurkumy, szczypta chili w proszku, ząbek czosnku, 2 łyżeczki startego imbiru, pieprz, łyżka oleju roślinnego, 1 łyżka wina białego lub sake lub 2 łyżeczki soku z cytryny. SOS: 1/2 szklanki soku z pomarańczy, 1/2 łyżki miodu, 1 łyżka octu ryżowego lub winnego, 2 łyżeczki sosu sojowego, 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej. Jak przygotować? Filety z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą i wymieszać ze składnikami marynaty: kurkumą, chili, startym czosnkiem, imbirem, szczyptą białego pieprzu, olejem i winem. Dokładnie wymieszać i odstawić na około 2 – 3 godziny lub wstawić na noc do lodówki. Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W miseczce wymieszać składniki sosu: sok pomarańczowy, szczyptę soli, miód, ocet, sos sojowy, mąkę ziemniaczaną. Papaję odcedzić, syrop zachować. Na patelni podgrzać 1 łyżkę oleju i wrzucić kurczaka, obsmażyć na większym ogniu lekko rumieniąc (w sumie przez około 4 minuty). Wlać 1/3 szklanki syropu z puszki lub soku pomarańczowego i zagotować. Dodać papaję, wlać sos i zagotować. Dodać skórkę z pomarańczy i po około minucie gotowania odstawić z ognia. Jeśli sos wychodzi za gęsty rozcieńczamy go dodając więcej syropu z papai.

04
lis

Tarta szpinakowa z czerwoną cebulką

Co potrzebujesz? Składniki na ciasto francuskie, cebula, pomidory, czosnek, szpinak, 2 jajka, śmietanka lub jogurt grecki. Jak przygotować? Przepisu na ciasto francuskie wolałabym nie podawać, gdyż nie mam sprawdzonego i za każdym razem szukam nowego. Warzywa umyj i pokrój na kawałki. Uduś cebulkę i pokrojone pomidory w woku, dodaj szpinak a następnie starty czosnek. Wyłóż ciasto francuskie i dodaj farsz. Na koniec zalej mieszanką jajeczno-jogurtową z przyprawami. Piecz w 180 st. przez około 35min.

KONTAKT

strona w remoncie

46-facebook-51269366