Zadbaj o dobro Twoje

i Twoich najbliższych

O MNIE

Cześć, mam na imię Aneta, miło mi Cię tu spotkać! Jestem magistrem dietetyki oraz instruktorem pilates; uczę jak w praktyczny sposób wprowadzać zdrowe nawyki żywieniowe i aktywność fizyczną do Twojego domu.

Napisanie pracy licencjackiej pozwoliło mi dostrzec plagę mitów żywieniowych krążących wśród Nas, dzięki czemu teraz z łatwością oddzielam pseudonaukowe teorie od faktów potwierdzonych badaniami naukowymi a Ty możesz mieć pewność, że swoją wiedzę opieram na rzetelnych źródłach wiedzy. Badania do pracy magisterskiej przeprowadziłam nt. „Oceny żywienia i stanu odżywienia u osób z insulinoopornością, zaburzeniami pracy tarczycy oraz PCOS”.

Jako uczennica byłam antysportowcem; w liceum wolałam stosować katorżnicze diety niż zacząć się więcej ruszać, aby schudnąć. Przebrnęłam przez okres „diet cud”, podczas których wierzyłam w możliwość osiągnięcia szybkich efektów, zaliczyłam porażki żywieniowe a następnie wyciągnęłam wnioski. I wiesz co? Pomogę Ci w prosty i skuteczny sposób osiągnąć Twój cel!

Jeżeli lubisz jeść pierogi ruskie lub masz słabość do deserów- bez obaw dołożę wszelkich starań, aby te dania pojawiły się w Twoim jadłospisie. Tak jak Ty lubię jeść smaczne posiłki ale nie lubię spędzać długich godzin w kuchni na przygotowaniach więc możesz mieć pewność, że potrawy, które dla Ciebie przygotują będą takie same. Kiedyś usłyszałam od mojej pacjentki „o rany! mam schabowego, gołąbki i nawet coś słodkiego- na takiej diecie można żyć”. I to jest mój cel; wprowadzić zdrowe nawyki żywieniowe do Twojego domu, dzięki którym poczujesz się lepiej i zdrowiej. Nawyki, które zostaną w nim na dłużej; nie do lata, a na lata.

Prywatnie jestem niepoprawną optymistką, która uwielbia jeść kiełbasę przy ognisku, spacerować po lasach, plewić grządki w warzywniaku a zimą morsować.

OFERTA

 Poznaj ofertę #zdrowiewgłowie indywidualnych konsultacji dietetycznych stacjonarnych lub w wersji ONLINE.

 

    • Cena 150 zł
    • Czas trwania: 60 min
    • Konsultacje odbywają się poprzez komunikator Messenger, Google Meet lub inny dowolony
    • Obejmuje: ocenę sposobu żywienia na podstawie dzienniczka żywieniowego, przeprowadzenie wywiadu zdrowotno-żywieniowego, analizę wyników badań laboratoryjnych, ocenę pomiarów obwodów ciała, omówienie zasad racjonalnego odżywiania
    • Na podstawie konsultacji wstępnej przygotowywane są indywidualne zalecenia żywieniowe

    KONSULTACJA WSTĘPNA

    • Cena 130 zł
    • Czas trwania: 45-60 min
    • Konsultacje odbywają się poprzez komunikator Messenger, Google Meet lub inny dowolony
    • Obejmuje: ocenę sposobu żywienia na podstawie dzienniczka żywieniowego, przeprowadzenie wywiadu zdrowotno-żywieniowego, analizę wyników badań laboratoryjnych, ocenę pomiarów obwodów ciała, omówienie zasad racjonalnego odżywiania
    • Na podstawie konsultacji przygotowywane są indywidualne zalecenia żywieniowe

    KONSULTACJA KONTROLNA

    • Cena: 100 zł
    • Zawiera: 7-dniowy jadłospis, listę zakupów oraz indywidualne zalecenia żywieniowe

    JADŁOSPIS 7-DNIOWY

    • Cena: 150 zł
    • Zawiera: 10-dniowy jadłospis, listę zakupów oraz indywidualne zalecenia żywieniowe

    JADŁOSPIS 10-DNIOWY

    • Cena: 180 zł
    • Zawiera: 14-dniowy jadłospis, listę zakupów oraz indywidualne zalecenia żywieniowe

    JADŁOSPIS 14-DNIOWY

KWALIFIKACJE

  • Dyplom ukończenia studiów licencjackich na kierunku „Dietetyka”/ Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu/ Praca dyplomowa pt. „Pozytywne i negatywne skutki spożywania mleka i produktów mleczarskich”
  • Dyplom ukończenia studiów magisterskich na kierunku „Dietetyka„/ Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu/ Praca dyplomowa pt. „Ocena sposobu żywienia i stanu odżywienia pacjentów z insulinoopornością, zaburzeniami pracy tarczycy i PCOS”
  • Dietoterapia/ poziom 2/ Mauricz Training Center/ Paulina Ihnatowicz, Emilia Ptak
  • Dietoterapia/ poziom 3/ Mauricz Training Center/ Paulina Ihnatowicz, Emilia Ptak
  • Probiotykoterapia i alergie pokarmowe w praktyce/ Mauricz Training Center/ dr Patrycja Szachta, Łukasz Sieńczewski
  • Psychologia w dietetyce/ Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej
  • Diagnostyka Laboratoryjna w pracy dietetyka/ Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej
  • Zespół Jelita Nadwrażliwego a skuteczne wsparcie suplementami i probiotykami wraz z dietą LOW FODMAP/ Konferencja FOOD FORUM/ dr n. med. Angelika Kargulewicz
  • Praktyczna dietoterapia w najbardziej złożonych przypadkach chorobowych/ Konferencja warsztatowa FOOD FORUM/ Dominika Gier
  • Refluks żołądkowo-przełykowy u pacjenta z otyłością- praktyczne połączenie diety redukcyjnej i lekkostrawnej/ Konferencja warsztatowa FOOD FORUM/ dr n. o zdr. Matylda Kręgielska-Narożna
  • Dieta ketogenna a jej zastosowanie w leczeniu zmian nowotworowych/ Konferencja warsztatowa FOOD FORUM/ Justyna Posłuszna
  • Psychodietetyka w praktyce/ Dietetyczne Kursy/ Magdalena Hajkiewicz
  • 10 zasad zdrowego stylu życia/ Ajwen Dieta/ Iwona Wierzbicka
  • Interpretacja badań laboratoryjnych- zalecenia żywieniowo-diagnostyczne w chorobie Hashimoto i chorobie Graves-Basedowa/ Barbell Kitchen/ Monika Gackowska
  • Niepłodność- przyczyny, diagnostyka i skuteczna dietoterapia/ GRmed/ Dominika Gier
  • Endometrioza i PCOS- zalecenia diagnostyczno-żywieniowe/ Instytut Edukacji Żywieniowej KCALmar/ Monika Gackowska
  • KNOW HOW gabinetu dietetyka/ Instytut Edukacji Żywieniowej KCALmar/ Monika Bożek
  • Konferencja DietetykaForum 2014/ Żywienie a choroby nowotworowe, wybrane aspekty dietetyki klinicznej, leczenie dietetyczne u kobiet, postępy w leczeniu otyłości/ Polskie Stowarzyszenie Praktycznej Terapii Otyłości
  • SOIT- szkolenie nt. insulinooporności/ Fundacja Insulinooporność/
  • Suplementacja w chorobie Hashimoto/ Sports Webinar/ Paulina Ihnatowicz
  • BLW- rozszerzanie diety dziecka/ Monika Gackowska
  • Neofobia Żywieniowa/ Szpinakrobibleee/ Zuzanna Antecka
  • Żywienie kobiet w ciąży i w trakcie laktacji/ Warsztat Nauki/ Małgorzata Jackowska

PRZEPISY

04
lis

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Co potrzebujesz? 3 marchewki, 2 małe papryki, 1 pierś z kurczaka, ananas, olej roślinny, ryż, cukier trzciny, ocet ryżowy lub sok z cytryny i limonki, ryż, świeży imbir i czosnek, 1 cebulę. Jak przygotować? Ryż ugotuj wg zaleceń na opakowaniu. W woku przygotuj kurczaka z cebulą. W osobnym garnku gotuj przez ok. 4 min pokrojoną marchew. Kurczaka dopraw solą i pieprzem, dodaj pokrojoną paprykę i marchew. Zalej łyżką wody z garnka, w którym gotowana była marchw i duś pod przykryciem. Dodaj ananasa, dopraw całość startym czosnkiem i imbir, słodką papryka i kurkumą. W szklance przygotuj 1/4 octu ryżowego z 4 łyżeczkami cukru trzcinowego i wlej do woku. Całość zagotuj jeszcze 5 min.

04
lis

Zupa z bobem i szczypiorkiem

Co potrzebujesz? Obrany bób, ziemniaki, włoszczyzna, cebula, szczypiorek, koperek, garść przypraw (majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz), oliwa z oliwek. Jak przygotować? Przygotuj bób i ziemniaki; obierz, opłucz, pokrój na małe kawałki. Ziemniaki i cebulę wrzuć do woka i lekko podsmaż. Dodaj gorący bulion warzywny i gotuj przez około 15 min, następnie dodaj bób, szczypiorek, koperek i przyprawy. Dopraw do smaku.

04
lis

Ryż z kurczakiem, brokułem i marchewką

Co potrzebujesz? filet z piersi kurczaka, ryż, brokuł, marchew, czosnek, świeży imbir. Jak zrobić? Ryż ugotować wg zaleceń na opakowaniu. W woku podsmaż pokrojoną cebulkę, dodaj pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, dodaj 1/2 szklanki wody i duś przez około 10 min. Mięso dopraw odrobiną sosu sojowego. Pokrojone warzywa (marchew, brokuł) wrzuć do woka. Jeżeli warzywa zaczną przywierać do dna, dodaj po łyżeczce wody. Całość dopraw do smaku (sól, pieprz, starty imbir, czosnek, olej sezamowy). Na koniec połącz z ryżem i posyp sezamem.

24
paź

Krem dyniowy

Czas na krem dyniowy! Co potrzebujesz? 1 dynia, włoszczyzna, 1 cebula, czosnek, imbir. Uwielbiam proste przepisy: całość pokroić, ugotować i dodać lekka przypieczona cebulę. Przyprawy: kurkuma, curry, pieprz, sól, słodka papryka, chili, imbir

 

06
maj

Krem z buraka

Gdy cały dzień jesteś w biegu a masz ochotę na coś pożywnego zjedz krem z buraka! Co potrzebujesz? buraki (możesz wybrać kupione gotowe już ugotowane), włoszczyzna, garść przypraw (czosnek, chili, imbir, majeranek, ziele angielskie, sól, pieprz, liść laurowy). Jak zrobić? Wrzuć wszystkie umyte, pokrojone warzywa do wrzątku i dodaj przyprawy. Gdy zmiękną, zblenduj i gotowe. Smacznego! 🙂

KONTAKT

strona w remoncie

46-facebook-51269366