Zadbaj o dobro Twoje

i Twoich najbliższych

O MNIE

Cześć, mam na imię Aneta, miło mi Cię tu spotkać! Jestem magistrem dietetyki oraz instruktorem pilates; uczę jak w praktyczny sposób wprowadzać zdrowe nawyki żywieniowe i aktywność fizyczną do Twojego domu.

Napisanie pracy licencjackiej pozwoliło mi dostrzec plagę mitów żywieniowych krążących wśród Nas, dzięki czemu teraz z łatwością oddzielam pseudonaukowe teorie od faktów potwierdzonych badaniami naukowymi a Ty możesz mieć pewność, że swoją wiedzę opieram na rzetelnych źródłach wiedzy. Badania do pracy magisterskiej przeprowadziłam nt. „Oceny żywienia i stanu odżywienia u osób z insulinoopornością, zaburzeniami pracy tarczycy oraz PCOS”.

Jako uczennica byłam antysportowcem; w liceum wolałam stosować katorżnicze diety niż zacząć się więcej ruszać, aby schudnąć. Przebrnęłam przez okres „diet cud”, podczas których wierzyłam w możliwość osiągnięcia szybkich efektów, zaliczyłam porażki żywieniowe a następnie wyciągnęłam wnioski. I wiesz co? Pomogę Ci w prosty i skuteczny sposób osiągnąć Twój cel!

Jeżeli lubisz jeść pierogi ruskie lub masz słabość do deserów- bez obaw dołożę wszelkich starań, aby te dania pojawiły się w Twoim jadłospisie. Tak jak Ty lubię jeść smaczne posiłki ale nie lubię spędzać długich godzin w kuchni na przygotowaniach więc możesz mieć pewność, że potrawy, które dla Ciebie przygotują będą takie same. Kiedyś usłyszałam od mojej pacjentki „o rany! mam schabowego, gołąbki i nawet coś słodkiego- na takiej diecie można żyć”. I to jest mój cel; wprowadzić zdrowe nawyki żywieniowe do Twojego domu, dzięki którym poczujesz się lepiej i zdrowiej. Nawyki, które zostaną w nim na dłużej; nie do lata, a na lata.

Prywatnie jestem niepoprawną optymistką, która uwielbia jeść kiełbasę przy ognisku, spacerować po lasach, plewić grządki w warzywniaku a zimą morsować.

OFERTA

 Poznaj ofertę #zdrowiewgłowie indywidualnych konsultacji dietetycznych stacjonarnych lub w wersji ONLINE.

 

    • Cena 150 zł
    • Czas trwania: 60 min
    • Konsultacje odbywają się poprzez komunikator Messenger, Google Meet lub inny dowolony
    • Obejmuje: ocenę sposobu żywienia na podstawie dzienniczka żywieniowego, przeprowadzenie wywiadu zdrowotno-żywieniowego, analizę wyników badań laboratoryjnych, ocenę pomiarów obwodów ciała, omówienie zasad racjonalnego odżywiania
    • Na podstawie konsultacji wstępnej przygotowywane są indywidualne zalecenia żywieniowe

    KONSULTACJA WSTĘPNA

    • Cena 130 zł
    • Czas trwania: 45-60 min
    • Konsultacje odbywają się poprzez komunikator Messenger, Google Meet lub inny dowolony
    • Obejmuje: ocenę sposobu żywienia na podstawie dzienniczka żywieniowego, przeprowadzenie wywiadu zdrowotno-żywieniowego, analizę wyników badań laboratoryjnych, ocenę pomiarów obwodów ciała, omówienie zasad racjonalnego odżywiania
    • Na podstawie konsultacji przygotowywane są indywidualne zalecenia żywieniowe

    KONSULTACJA KONTROLNA

    • Cena: 100 zł
    • Zawiera: 7-dniowy jadłospis, listę zakupów oraz indywidualne zalecenia żywieniowe

    JADŁOSPIS 7-DNIOWY

    • Cena: 150 zł
    • Zawiera: 10-dniowy jadłospis, listę zakupów oraz indywidualne zalecenia żywieniowe

    JADŁOSPIS 10-DNIOWY

    • Cena: 180 zł
    • Zawiera: 14-dniowy jadłospis, listę zakupów oraz indywidualne zalecenia żywieniowe

    JADŁOSPIS 14-DNIOWY

KWALIFIKACJE

  • Dyplom ukończenia studiów licencjackich na kierunku „Dietetyka”/ Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu/ Praca dyplomowa pt. „Pozytywne i negatywne skutki spożywania mleka i produktów mleczarskich”
  • Dyplom ukończenia studiów magisterskich na kierunku „Dietetyka„/ Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu/ Praca dyplomowa pt. „Ocena sposobu żywienia i stanu odżywienia pacjentów z insulinoopornością, zaburzeniami pracy tarczycy i PCOS”
  • Dietoterapia/ poziom 2/ Mauricz Training Center/ Paulina Ihnatowicz, Emilia Ptak
  • Dietoterapia/ poziom 3/ Mauricz Training Center/ Paulina Ihnatowicz, Emilia Ptak
  • Probiotykoterapia i alergie pokarmowe w praktyce/ Mauricz Training Center/ dr Patrycja Szachta, Łukasz Sieńczewski
  • Psychologia w dietetyce/ Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej
  • Diagnostyka Laboratoryjna w pracy dietetyka/ Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej
  • Zespół Jelita Nadwrażliwego a skuteczne wsparcie suplementami i probiotykami wraz z dietą LOW FODMAP/ Konferencja FOOD FORUM/ dr n. med. Angelika Kargulewicz
  • Praktyczna dietoterapia w najbardziej złożonych przypadkach chorobowych/ Konferencja warsztatowa FOOD FORUM/ Dominika Gier
  • Refluks żołądkowo-przełykowy u pacjenta z otyłością- praktyczne połączenie diety redukcyjnej i lekkostrawnej/ Konferencja warsztatowa FOOD FORUM/ dr n. o zdr. Matylda Kręgielska-Narożna
  • Dieta ketogenna a jej zastosowanie w leczeniu zmian nowotworowych/ Konferencja warsztatowa FOOD FORUM/ Justyna Posłuszna
  • Psychodietetyka w praktyce/ Dietetyczne Kursy/ Magdalena Hajkiewicz
  • 10 zasad zdrowego stylu życia/ Ajwen Dieta/ Iwona Wierzbicka
  • Interpretacja badań laboratoryjnych- zalecenia żywieniowo-diagnostyczne w chorobie Hashimoto i chorobie Graves-Basedowa/ Barbell Kitchen/ Monika Gackowska
  • Niepłodność- przyczyny, diagnostyka i skuteczna dietoterapia/ GRmed/ Dominika Gier
  • Endometrioza i PCOS- zalecenia diagnostyczno-żywieniowe/ Instytut Edukacji Żywieniowej KCALmar/ Monika Gackowska
  • KNOW HOW gabinetu dietetyka/ Instytut Edukacji Żywieniowej KCALmar/ Monika Bożek
  • Konferencja DietetykaForum 2014/ Żywienie a choroby nowotworowe, wybrane aspekty dietetyki klinicznej, leczenie dietetyczne u kobiet, postępy w leczeniu otyłości/ Polskie Stowarzyszenie Praktycznej Terapii Otyłości
  • SOIT- szkolenie nt. insulinooporności/ Fundacja Insulinooporność/
  • Suplementacja w chorobie Hashimoto/ Sports Webinar/ Paulina Ihnatowicz
  • BLW- rozszerzanie diety dziecka/ Monika Gackowska
  • Neofobia Żywieniowa/ Szpinakrobibleee/ Zuzanna Antecka
  • Żywienie kobiet w ciąży i w trakcie laktacji/ Warsztat Nauki/ Małgorzata Jackowska

PRZEPISY

08
sie

Orzeźwiający koktajl na lato

Co potrzebujesz? Maliny, jeżyny, cytryna, pietruszka, mięta. Jak przygotować? Całość zblendować.

06
sie

Bezglutenowe nudle z cukinii w sosie pomidorowym

Co potrzebujesz? Cukinia, por, cebula, czosnek, pomidory, mięso mielone, papryka, olej, garść przypraw (sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie, bazylia). Jak przygotować? W woku podduś pokrojoną cebulę z porem a gdy lekko zmiękną dodaj mięso mielone i gotuj pod przykryciem. Cukinię obieraczką potnij na plastry. Do woka wrzuć pokrojoną paprykę i pomidory i dopraw do smaku. Gdy warzywa zmiękną a mięso będzie gotowe dodaj cukinię, dokładnie wymieszaj i gotuj około 7 min, aż będzie gotowa.

06
sie

Bezglutenowe ciasto z bezą i owocami

Co potrzebujesz? Mąką ryżowa, 4 jaja, 200 g. masła bez laktozy, szczyptę soli, garść owoców, ok. 100 g słodzidła (ja zdecydowałam się na cukier trzcinowy). Jak przygotować? 4 żółtka wymieszaj z mąką, szczyptą soli i masłem, aby przygotować ciasto. W tortownicy upiecz ciasto przez 25 min w temp. około 170 st., aż ciasto się zarumieni. Przygotuj bezę; białka ubij na sztywno i co chwilę dodawaj kolejną porcję słodzidła. Gdy spód będzie gotowy, wyłóż owocami i bezą i piecz przez kolejne 25-30 min w temp. 170 st.

 

31
lip

Makaron z kapustą, kurczakiem i porem

Co potrzebujesz? Młoda kapustka, pomidory, mięso, por, cebula, sos sojowy, jogurt naturalny, makaron z mąki kukurydzianej, garść przypraw (sól, pieprz, koperek). Jak przygotować? Pokrojoną cebulę z porem podduś w woku. Dodaj mięso a następnie lekko skrop je sosem sojowym. Dodaj pokrojone pomidory i kapustkę. Dodaj małe opakowanie jogurtu naturalnego i gotuj, aż warzywa zmiękną. Dopraw do smaku.

03
lip

Kaszotto z burakiem i jarmużem

Co potrzebujesz? Włoszczyzna + ziele angielskie, majeranek, liść laurowy, buraki, jarmuż, cebula, kurczak, garść przypraw (sól, pieprz, słodka papryka), olej, 2 łyżeczki sosu sojowego, kasza, kukurydza. Jak przygotować? Z włoszczyzny i garści przypraw przygotować bulion warzywny i zagotować, aż warzywa zmiękną. W woku podduś cebulkę z mięsem i dodaj sos sojowy. Gdy mięso będzie gotowe dodaj kaszę i przez 2 min nieco ją podpraż, cały czas mieszając. Zalej bulionem warzywnym, dodaj pokrojone buraki, kukurydzę i gotuj przez 15 min. Dopraw do smaku i chwilę przed wyłączeniem gotowania dodaj jarmuż.

KONTAKT

strona w remoncie

46-facebook-51269366