Zadbaj o dobro Twoje

i Twoich najbliższych

O MNIE

Cześć, mam na imię Aneta, miło mi Cię tu spotkać! Jestem magistrem dietetyki oraz instruktorem pilates; uczę jak w praktyczny sposób wprowadzać zdrowe nawyki żywieniowe i aktywność fizyczną do Twojego domu.

Napisanie pracy licencjackiej pozwoliło mi dostrzec plagę mitów żywieniowych krążących wśród Nas, dzięki czemu teraz z łatwością oddzielam pseudonaukowe teorie od faktów potwierdzonych badaniami naukowymi a Ty możesz mieć pewność, że swoją wiedzę opieram na rzetelnych źródłach wiedzy. Badania do pracy magisterskiej przeprowadziłam nt. „Oceny żywienia i stanu odżywienia u osób z insulinoopornością, zaburzeniami pracy tarczycy oraz PCOS”.

Jako uczennica byłam antysportowcem; w liceum wolałam stosować katorżnicze diety niż zacząć się więcej ruszać, aby schudnąć. Przebrnęłam przez okres „diet cud”, podczas których wierzyłam w możliwość osiągnięcia szybkich efektów, zaliczyłam porażki żywieniowe a następnie wyciągnęłam wnioski. I wiesz co? Pomogę Ci w prosty i skuteczny sposób osiągnąć Twój cel!

Jeżeli lubisz jeść pierogi ruskie lub masz słabość do deserów- bez obaw dołożę wszelkich starań, aby te dania pojawiły się w Twoim jadłospisie. Tak jak Ty lubię jeść smaczne posiłki ale nie lubię spędzać długich godzin w kuchni na przygotowaniach więc możesz mieć pewność, że potrawy, które dla Ciebie przygotują będą takie same. Kiedyś usłyszałam od mojej pacjentki „o rany! mam schabowego, gołąbki i nawet coś słodkiego- na takiej diecie można żyć”. I to jest mój cel; wprowadzić zdrowe nawyki żywieniowe do Twojego domu, dzięki którym poczujesz się lepiej i zdrowiej. Nawyki, które zostaną w nim na dłużej; nie do lata, a na lata.

Prywatnie jestem niepoprawną optymistką, która uwielbia jeść kiełbasę przy ognisku, spacerować po lasach, plewić grządki w warzywniaku a zimą morsować.

OFERTA

 Poznaj ofertę #zdrowiewgłowie indywidualnych konsultacji dietetycznych stacjonarnych lub w wersji ONLINE.

 

    • Cena 150 zł
    • Czas trwania: 60 min
    • Konsultacje odbywają się poprzez komunikator Messenger, Google Meet lub inny dowolony
    • Obejmuje: ocenę sposobu żywienia na podstawie dzienniczka żywieniowego, przeprowadzenie wywiadu zdrowotno-żywieniowego, analizę wyników badań laboratoryjnych, ocenę pomiarów obwodów ciała, omówienie zasad racjonalnego odżywiania
    • Na podstawie konsultacji wstępnej przygotowywane są indywidualne zalecenia żywieniowe

    KONSULTACJA WSTĘPNA

    • Cena 130 zł
    • Czas trwania: 45-60 min
    • Konsultacje odbywają się poprzez komunikator Messenger, Google Meet lub inny dowolony
    • Obejmuje: ocenę sposobu żywienia na podstawie dzienniczka żywieniowego, przeprowadzenie wywiadu zdrowotno-żywieniowego, analizę wyników badań laboratoryjnych, ocenę pomiarów obwodów ciała, omówienie zasad racjonalnego odżywiania
    • Na podstawie konsultacji przygotowywane są indywidualne zalecenia żywieniowe

    KONSULTACJA KONTROLNA

    • Cena: 100 zł
    • Zawiera: 7-dniowy jadłospis, listę zakupów oraz indywidualne zalecenia żywieniowe

    JADŁOSPIS 7-DNIOWY

    • Cena: 150 zł
    • Zawiera: 10-dniowy jadłospis, listę zakupów oraz indywidualne zalecenia żywieniowe

    JADŁOSPIS 10-DNIOWY

    • Cena: 180 zł
    • Zawiera: 14-dniowy jadłospis, listę zakupów oraz indywidualne zalecenia żywieniowe

    JADŁOSPIS 14-DNIOWY

KWALIFIKACJE

  • Dyplom ukończenia studiów licencjackich na kierunku „Dietetyka”/ Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu/ Praca dyplomowa pt. „Pozytywne i negatywne skutki spożywania mleka i produktów mleczarskich”
  • Dyplom ukończenia studiów magisterskich na kierunku „Dietetyka„/ Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu/ Praca dyplomowa pt. „Ocena sposobu żywienia i stanu odżywienia pacjentów z insulinoopornością, zaburzeniami pracy tarczycy i PCOS”
  • Dietoterapia/ poziom 2/ Mauricz Training Center/ Paulina Ihnatowicz, Emilia Ptak
  • Dietoterapia/ poziom 3/ Mauricz Training Center/ Paulina Ihnatowicz, Emilia Ptak
  • Probiotykoterapia i alergie pokarmowe w praktyce/ Mauricz Training Center/ dr Patrycja Szachta, Łukasz Sieńczewski
  • Psychologia w dietetyce/ Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej
  • Diagnostyka Laboratoryjna w pracy dietetyka/ Centrum Szkoleń Dietetyki Klinicznej
  • Zespół Jelita Nadwrażliwego a skuteczne wsparcie suplementami i probiotykami wraz z dietą LOW FODMAP/ Konferencja FOOD FORUM/ dr n. med. Angelika Kargulewicz
  • Praktyczna dietoterapia w najbardziej złożonych przypadkach chorobowych/ Konferencja warsztatowa FOOD FORUM/ Dominika Gier
  • Refluks żołądkowo-przełykowy u pacjenta z otyłością- praktyczne połączenie diety redukcyjnej i lekkostrawnej/ Konferencja warsztatowa FOOD FORUM/ dr n. o zdr. Matylda Kręgielska-Narożna
  • Dieta ketogenna a jej zastosowanie w leczeniu zmian nowotworowych/ Konferencja warsztatowa FOOD FORUM/ Justyna Posłuszna
  • Psychodietetyka w praktyce/ Dietetyczne Kursy/ Magdalena Hajkiewicz
  • 10 zasad zdrowego stylu życia/ Ajwen Dieta/ Iwona Wierzbicka
  • Interpretacja badań laboratoryjnych- zalecenia żywieniowo-diagnostyczne w chorobie Hashimoto i chorobie Graves-Basedowa/ Barbell Kitchen/ Monika Gackowska
  • Niepłodność- przyczyny, diagnostyka i skuteczna dietoterapia/ GRmed/ Dominika Gier
  • Endometrioza i PCOS- zalecenia diagnostyczno-żywieniowe/ Instytut Edukacji Żywieniowej KCALmar/ Monika Gackowska
  • KNOW HOW gabinetu dietetyka/ Instytut Edukacji Żywieniowej KCALmar/ Monika Bożek
  • Konferencja DietetykaForum 2014/ Żywienie a choroby nowotworowe, wybrane aspekty dietetyki klinicznej, leczenie dietetyczne u kobiet, postępy w leczeniu otyłości/ Polskie Stowarzyszenie Praktycznej Terapii Otyłości
  • SOIT- szkolenie nt. insulinooporności/ Fundacja Insulinooporność/
  • Suplementacja w chorobie Hashimoto/ Sports Webinar/ Paulina Ihnatowicz
  • BLW- rozszerzanie diety dziecka/ Monika Gackowska
  • Neofobia Żywieniowa/ Szpinakrobibleee/ Zuzanna Antecka
  • Żywienie kobiet w ciąży i w trakcie laktacji/ Warsztat Nauki/ Małgorzata Jackowska

PRZEPISY

28
cze

Bruschetta

Co potrzebujesz? Pieczywo, 2 łyżki oliwy z oliwek, pomidory, pesto, cebula, czosnek, garść przypraw (sól, pieprz, bazylia, oregano), świeża zielenina. Jak przygotować? Pomidorki pokrój na małe kawałki, wymieszaj z oliwą, świeżym czosnkiem i przyprawami. Pieczywo pokrój wg uznania a następnie posmaruj pesto (wybierz takie, jakie preferujesz smakowo) i połóż pomidorki. Piecz w piekarniku około 5-10 min w temp. 180 st. a na koniec połóż na pieczywo świeżą zieleninę np. rukolę.

28
cze

Nudle w sosie pomidorowym ze szpinakiem i rukolą

Co potrzebujesz? Makaron, Gałązka pomidorów, garść szpinaku, garść rukoli, 2 solidne ząbki czosnku, 2 łyżki oleju, cebula, garść przypraw (bazylia, sól, pieprz, słodka papryka, oregano)

Jak przygotować? Makaron ugotuj wg zaleceń na opakowaniu. W woku podduś cebulkę i po chwili dodaj czosnek. Gdy zielenina zwiędnie dodaj pokrojone pomidory. Gotuj około 10 min, dopraw do smaku a na koniec dodaj świeżą rukolę.

15
cze

risotto z warzywami z piekarnika

Co potrzebujesz? Ryż (ja zdecydowałam się na paczkę Trendy Lunch z Lidla), kukurydza, marchew, świeża pietruszka (opcjonalnie), pomidory, cebula, por, jogurt naturalny, starty ser, garść przypraw (sól, pieprz, bazylia, słodka papryka). Jak przygotować? Ryż ugotuj wg zaleceń na opakowaniu. W woku podduś pokrojoną cebulę z porem. Włóż do żaroodpornego naczynia ryż wymieszany z pokrojonymi warzywami. Jogurt wymieszaj z startym serem i przyprawami a następnie zalej nim naczynie. Piecz w piekarniku w temp. około 190 st. przez 15-20 min.

14
cze

sernik na kruchym cieście bez mleka

Spód do ciasta: 100 g masła, 1,5 szklanki mąki, 1 jajko. Nadzienie: 2 opakowania mleczka kokosowego (część stała), truskawki, sok z cytryny, jogurt kokosowy, opcjonalnie łyżka żelatyny. Jak przygotować? Składniki na kruche ciasto dokładnie wymieszać a następnie upiec w piekarniku przez około 20 min w temp. 200 st. Mleczko kokosowe ubić jak zwykłą śmietankę i na koniec dodać wyciśnięty sok z cytryny. Aby otrzymać nieco bardziej zbitą konsystencję opcjonalnie możesz dodać przygotowaną żelatynę. Nadzienie wraz z truskawkami połóż na cieście i odstaw do lodówki na około 2h.

04
cze

Wytrawna tarta warzywna

Co potrzebujesz? Ciasto kruche: 1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej, 1 jajko, 100g masła/ ulubione warzywa/ nadzienie: 3 łyżki jogurtu naturalnego, 2 jajka, poszatkowana cebula, starty ser dojrzewający np. parmezan, garść przypraw (sól, pieprz, bazylia, oregano). Jak przygotować? Wszystkie składniki na spód ciasta włożyć do miski i dokładnie wymieszać a następnie uformować kawałek ciasta. Odłożyć do lodówki na 30 min. Ciasto rozwałkować i wyłożyć na tartownicę o średnicy około 25 cm. Piec przez 15 min w temp. 190 st.C. Ulubione warzywa pokroić w małe kawałki i ułożyć na upieczonym cieście. Poszatkowaną cebulkę i pozostałe składniki na nadzienie wymieszać mikserem i zalać tartownicę. Piec w temp. 180 st. około 20-25 min.

KONTAKT

strona w remoncie

46-facebook-51269366